Groene Kerk

Groene Kerk

Onze Micha-werkgroep heeft zich sterk gemaakt voor dit certificaat Groene Kerk. Vandaar dit logo naast onze voordeur. Dit houdt in dat we als kerk jaarlijks een 'groene' stap zetten. Dit kan te maken hebben met ons gebouw, maar ook op andere wijze kan dit toegepast worden (verlichting, afval scheiden, Fair Trade en ecologische producten).

De GroeneKerkenactie

Met de GroeneKerkenactie willen Kerk in Actie en Tear stimuleren dat kerken duurzamer en groener worden en dat die kerken – van beginner tot duurzame expert – elkaar kunnen vinden en stimuleren. De actie richt zich op alle kerk- en geloofsgemeenschappen die actief aan de slag willen gaan met duurzaamheid, sociale rechtvaardigheid en het vergroenen van de eigen gemeenschap.

GroeneKerkenactie voorziet geloofsgemeenschappen van informatie via de toolkit en netwerkmogelijkheden om kerken op weg te helpen om te verduurzamen. GroeneKerkenactie heeft een enthousiasmerende en motiverende rol. De actie biedt geloofsgemeenschappen een platform om te laten zien hoe je duurzaamheid vorm kan geven in je eigen omgeving in het klein en in het groot. Wanneer je als kerk een aantal duurzame stappen hebt genomen en samen hebt besloten elk jaar 1 duurzame stap te zetten, ontvang je van ons een GroeneKerkenbordje. Je hoeft als geloofsgemeenschap niet al volledig duurzaam te zijn om je aan te kunnen sluiten, maar via GroeneKerkenactie laat je zien dat je op weg bent.


Video's

Hieronder vind je de video's die bij deze pagina horen. Klik op de video om deze af te spelen.