zondag 18 oktober 2020

Samenkomst • spreker: Rob Pieke

Elke zondag ben je van harte welkom in onze gemeente te Oost-Souburg. We beginnen om 10.00 uur.
De spreker deze zondag is Rob Pieke.

Sinds 2018 komen Rob en zijn vrouw Sonja in de Wijngaard. Rob komt uit Haarlem en studeerde in Delft civiel. Sonja woonde in Delfgauw en werkte als verpleegkundige in ziekenhuis Bethel. In april 1966 leerden zij elkaar kennen. Sonja was gereformeerd synodaal, Rob was doopsgezind en had zich in 1963 laten dopen. Ze hadden veel gesprekken over het geloof. Dat resulteerde erin, dat ze in aanraking kwamen met De Navigators. En toen hebben ze beiden onafhankelijk van elkaar de Here Jezus aangenomen als Heer en Heiland. Dat heeft hun leven veranderd. Vooral Rob kon nog maar over één ding praten en dat was over de Here Jezus.
Rob kreeg een baan als wiskundedocent op de CSW in Middelburg. De eerste jaren hebben zij veel mogen werken in Gods Koninkrijk: getuigen, Bijbelkringen leiden, en discipelen van Jezus maken. Zo waren zij ook getuige van het ontstaan van de Wijngaard: op één van de Bijbelkringen zat een echtpaar, die heel enthousiast vertelden, dat ze met een bus naar België om gedoopt te worden. Daaruit is toen De Wijngaard ontstaan.
Rob en Sonja hebben vooral een hart voor vluchtelingen. Hun visie, het doel van het leven, is niet alleen discipelen van Jezus zijn, maar ook discipelen te maken. Zij zijn inmiddels ruim 51 jaar getrouwd en hebben ervaren, dat God hen altijd heeft vast gehouden ook na 10 hele moeilijke jaren. Dat is genade. Hem zij alle eer.

LET OP!
In verband met de maatregelen rondom het coronavirus mag slechts een kleine groep mensen de diensten bezoeken.
Wilt u de dienst bijwonen? Kijk dan eerst op deze pagina.

De dienst is ook te volgen via livestream. Om live mee te kijken klik op deze link.