woensdag 25 december 2019

Kerstdienst

Op deze eerste Kerstdag hebben we om 10.00 uur een Kerstdienst in onze gemeente.
Groep 3/4 zal een musical uitvoeren deze ochtend.
Jong en oud: van harte welkom!

Tijdens deze kerstdienst is er zoals gewoonlijk ook een kerstcollecte voor een doel dichtbij en een doel ver weg. Dit jaar hebben we als gemeente voor de volgende twee belangrijke doelen gekozen:

Kledingbank Zeeland

Bij Kledingbank Zeeland is er dringende behoefte aan (geld voor) kinderschoenen en herenschoenen. Met name kinderschoenen zijn vaak te versleten om door anderen nog gebruikt te kunnen worden. Voor de mensen die niet veel geld hebben is dit een behoorlijke kostenpost. In ontwikkelingslanden is het ontbreken van schoenen een teken van armoede. Hoe mooi is het als we nu met elkaar kinderen en andere mensen in onze directe omgeving kunnen helpen die misschien met te kleine, ongeschikte of kapotte schoenen hun armoede verbergen. Dit kunt u doen door geld te geven en/of kinderen- of herenschoenen mee te nemen naar de kerstdienst. De schoenen worden verzameld in de houten kratten op het podium.

Voor meer informatie zie www.kledingbank-zeeland.nl

World Central Kitchen

Na een ramp stappen de koks van WCK's Chef Relief Team de keuken uit en gaan naar de frontlinie om maaltijden te verstrekken aan mensen in nood. Zo hebben zij de afgelopen jaren gereageerd op noodsituaties in Haïti, Peru, Houston, Puerto Rico, Californië, Hawaii, Indonesië, Guatemala, Mexico de Carolinas, Florida, Nebraska, Mozambique, Colombia, Venezuela en recentelijk in de Bahama’s.
Als er een ramp plaatsvindt is er vaak geen eten meer beschikbaar. Afhankelijk van de ramp is het eten verbrand, weggespoeld of bedorven. Vaak is er geen of nauwelijks elektriciteit of een mogelijkheid om een warme maaltijd te bereiden. WCK voorziet mensen in de moeilijkste tijd van hun leven van de eerste levensbehoefte: eten en drinken. De afgelopen jaren heeft WCK meer dan 10 miljoen maaltijden geserveerd via 24 uitzendingen met meer dan 44.000 vrijwilligersdiensten gewerkt. Om een indruk te krijgen van het werk van WCK verwijzen we door naar het onderstaande indrukwekkende filmpje.

Bekijk hier het filmpje