Samenkomsten

Iedere zondagmorgen komen we samen in ons gebouw aan de Kanaalstraat 8 in Oost-Souburg. In onze dienst staan lofprijzing en aanbidding, prediking en voorbede centraal.

We hebben een ruime tijd van lofprijzing en aanbidding om onze God te eren, en om samen voor de troon van God te komen. De lofprijzing en aanbidding wordt begeleid door het aanbiddingsteam onder leiding van een zangleider of -leidster.

Ook is er ruimte voor onderwijs. De prediking kan zowel door een man als door een vrouw worden verzorgd.

Tijdens de samenkomst is er ruimte voor de gaven en bedieningen van de Heilige Geest. Ook is er gelegenheid voor (persoonlijke) voorbede en nazorg (persoonlijk gebed na de dienst).

Na de dienst ontmoeten we elkaar onder het genot van koffie of thee. Er is ook een boekentafel met allerlei geestelijke lectuur, cd's, en dergelijke.

Kinderen

Tijdens de samenkomst is er oppas voor babies van 0-2 jaar in lokaal oranje en peuters van 2 en 3 jaar in lokaal rood.
Basisschoolkinderen die in groep 1 en 2 zitten gaan naar de kleutergroep in lokaal blauw, groep 3 en 4 gaan naar lokaal paars, groep 5 en 6 hebben kinderdienst in de bovenzaal en groep 7 en 8 gaan naar de Rank. Kijk hier voor meer informatie over ons kinderwerk.

Avondmaal

Op de eerste zondag van de maand vieren we avondmaal. Daarin gedenken we dat Jezus Christus aan het kruis is gestorven. Iedereen die wedergeboren is en Jezus als zijn/haar Verlosser heeft aangenomen, mag deelnemen aan het avondmaal. Lidmaatschap van de gemeente is geen vereiste. Wel wordt verwacht dat ieder die aan het avondmaal deelneemt bijbelse leefregels in acht neemt.

Zendingszondag

De tweede zondag van de maand staat in het teken van de zending, waarbij het nieuws van onze zendelingen wordt doorgegeven. Meer over onze zendelingen leest u op de pagina 'zending'.

Bijzondere diensten

Meerdere keren per jaar worden diensten met een speciaal karakter of gericht op een speciale doelgroep gehouden. Dat kunnen jeugddiensten zijn, maar ook een dienst op de ‘zondag van de lijdende kerk', een ‘Israël-zondag' en twee keer per jaar is er een dienst in het kader van de Micha-campagne. Ook is er twee keer per jaar een dienst waarbij iemand vanuit het zendingsveld komt spreken.

De dienst op zondagmorgen begint om 10.00 uur.


Video's

Hieronder vind je de video's die bij deze pagina horen. Klik op de video om deze af te spelen.

Preek terugluisteren

Mocht je de preek van afgelopen zondag gemist hebben (of een andere preek), dan kun je deze terugluisteren. Klik hier ...

Lees verder...

Gebed

Gebed is de motor van alles wat we doen in de gemeente. Behalve gebed in alle groepen en activiteiten, zijn ...

Lees verder...

Pastoraat

Pastoraat is een onderdeel van de herderlijke zorg in gemeente de Wijngaard. Doel is dienstbaar te zijn aan mensen die ...

Lees verder...

Onderwijs

Het is belangrijk dat we als gemeente goed onderwijs krijgen. Dat houdt in: leren wie God is, wat Jezus voor ...

Lees verder...