RestoRank

Op elke derde vrijdag van de maand (behalve in juni en juli) is er voor mensen van buiten De Wijngaard de gelegenheid om RestoRank te bezoeken en een lekkere maaltijd met elkaar te hebben.
De doelgroep is mensen die het niet breed hebben en of eenzaam zijn. Ze komen vooral van buiten de Wijngaard, maar er komen ook enkele Wijngaardeniers.
Natuurlijk zijn ook de leden van De Wijngaard van harte welkom. Wel wordt hen gevraagd om iemand uit te nodigen van buiten de gemeente.

De maaltijd begint om 18.00 uur.
De Rank is open vanaf 17.00 uur.

Opgave vooraf via:
06-11726790 of 0118-465132 of per e-mail: info@de-wijngaard.nl.
We vragen voor deze maaltijd een kleine bijdrage van € 2,50 per persoon.

We zijn nu al weer voor het tiende jaar actief met RestoRank. Het aantal gasten blijft stabiel. Er zijn zo’n 10 vaste bezoekers die al van het eerste moment komen mee eten. Er eten ongeveer 75 mensen per keer mee, dit aantal is inclusief de medewerkers.

Achtergrond

Toen wij in 2006 het kerkgebouw in Oost-Souburg konden kopen, gaf de Heer ons een opdracht en een belofte: wij moesten onze tentpinnen wijd uitslaan (zie Jesaja 54: 2 en 3) zodat er mensen bij ons een schuilplaats zouden vinden. Later werd in een profetisch woord door een spreker van buitenaf ditzelfde benadrukt.

In het voorjaar van 2009 groeide bij een aantal mensen het verlangen, mede n.a.v. dit woord, om iets te gaan doen voor de mensen in Oost-Souburg en omgeving, met name voor die mensen waar het leven niet makkelijk voor is. Hierbij werd gedacht aan mensen die het financieel moeilijk hebben en aan mensen die eenzaam zijn. Al biddend ontstond het idee deze mensen uit te nodigen om bij ons te komen eten. Zo ontstond RestoRank, dat goed wordt bezocht; meestal zijn er zo'n 75 mensen.

Het RestoRank-team bouwt 's middags De Rank om tot restaurant, kookt de maaltijden, speelt voor gastheer of gastvrouw, heet mensen welkom, eet samen met de gasten, is beschikbaar voor een gesprek, en na afloop wordt er nog afgewassen.

Het RestoRank-team hoopt en bidt dat door het bieden van gezelligheid, aandacht, gesprekken en een lekkere maaltijd mensen de liefde van God mogen gaan zien!


Foto's

Klik op een foto om deze groter te bekijken. De foto's zijn vervolgens bladerbaar.