Tieners (12 tot 15 jaar)

Tieners (12 tot 15 jaar)

Om de week is er op vrijdagavond tienerclub, bedoeld voor tieners tussen 12 en 15 jaar. Daarbij ligt de nadruk op bijbelstudie en elkaar ontmoeten. Ongeveer 5 keer per jaar is er een bijzondere activiteit (EO-jongerendag, afsluiting e.d.).

We bespreken tijdens de tieneravonden een onderwerp uit de bijbel en nemen ook uitgebreid de tijd om te kletsen over serieuze en minder serieuze zaken.
Ook het bidden voor elkaar en dingen die ons bezighouden neemt een belangrijke plaats in. Natuurlijk is de avond pas compleet met een grote bak chips op tafel!

De tieners hebben hun eigen tienerhonk compleet met bankstellen, bar, koelkast en een prachtig beschilderde muur.

Soms hebben we een ontspanningsavond en gaan we bijvoorbeeld bowlen, samen eten of we vieren Sinterklaas. Elk jaar in juni gaan we samen naar de EO-jongerendag en ieder seizoen wordt afgesloten met de traditionele barbecue.

Contactpersonen
Maaike Vaneveld: mevaneveld@hotmail.com
Jonathan Boon: info@jb-elektro.nl

Als tieners en leiding willen we doelgericht bezig zijn op de tienerclub en in ons leven. Daarom staan de volgende doelen in het tienerwerk centraal:

Bouw je geloof (Efeze 4:15)
Kiezen voor Jezus vraagt om actie. Jezus wil graag dat we Hem volgen en op Hem gaan lijken. Door te bidden, bijbel te lezen en daar samen over te praten, gaan we groeien in ons geloof. Dat maakt ons sterk.

Leef voor God (Romeinen 12:1)
Voor God leven is meer dan naar de kerk gaan. Het gaat om heel je manier van leven. Als je geniet van het feit dat God altijd bij jou is en als je Hem eer geeft met jouw stijl van leven, noemen we dat aanbidding.

Ontdek je talenten (1 Petrus 4:10)
Iedereen heeft van God talenten gekregen, iets wat je goed kan zoals sport, taal of creativiteit. Dat maakt jou uniek. God geniet ervan als je dingen doet die je goed kan en zo bouw aan Zijn Koninkrijk.

Maak vrienden (Efeze 2:19)
Als je leeft met God, ben je Zijn kind en hoor je bij Zijn gezin. Dat is een plek waar je je thuis mag voelen. Bij de tieners willen we elkaar leren kennen, met elkaar fun hebben en verantwoordelijk zijn voor elkaar.

Deel je leven (Handelingen 1:8)
God heeft ons uitgekozen om het goede nieuws van Jezus te delen met anderen. Als wij ons leven aan Jezus hebben gegeven, is evangelisatie een kwestie van ons leven delen met de mensen om ons heen.


Video's

Hieronder vind je de video's die bij deze pagina horen. Klik op de video om deze af te spelen.


Foto's

Klik op een foto om deze groter te bekijken. De foto's zijn vervolgens bladerbaar.