Wie zijn wij

De Wijngaard is een evangelische gemeente. We willen mensen als individu, echtpaar of gezin aansporen tot een leven in een relatie van liefde met God en met elkaar. Om te leven als discipel van Jezus Christus, en naar Gods Woord, de Bijbel.

Wij willen relevant zijn voor onze omgeving; anderen aansporen te komen tot een bewuste keuze om de vrede van God en de vrede mèt God in hun eigen leven te ervaren.

Maar we willen ook dienstbaar zijn aan onze omgeving. We willen een charismatische gemeente zijn, in die zin dat we ons door de Geest van God willen laten leiden in alles wat we doen. Terwijl we ons uitstrekken naar de geestelijke gaven die God ons wil geven.

 

De Wijngaard

De naam De Wijngaard gaat terug naar het verhaal dat Jezus vertelt in de Bijbel, in Johannes 15:1-8.
Jezus zegt daarin: Ik ben de ware wijnstok en mijn Vader is de landman. Wij, gemeenteleden, zijn als de ranken aan de wijnstok. De rank krijgt zijn voeding uit de wijnstok en draagt vrucht. Wij mogen verbonden zijn aan de Here Jezus. Uit onszelf hebben we geen leven; geen geestelijke vrucht.
Op dezelfde wijze als de ranken gevoed worden door de wijnstok worden wij gevoed door de Geest van Jezus, de Heilige Geest.
Samen als leden van de Gemeente van Jezus Christus wereldwijd vormen we vele ranken, verbonden aan de Ene Wijnstok. Deze Wijnstok en de vele ranken bevinden zich in de ene Wijngaard. In de Wijngaard worden we geleerd en gevormd (gesnoeid) tot levende stenen die samen het huis van God vormen.
Wij als Christengemeente te Oost-Souburg, willen een deel zijn van die ene wijngaard, waartoe wereldwijd alle Christenen behoren. Vandaar de keuze Gemeente De Wijngaard.

 

Druiventros

Ons logo is een druiventros. Dit bestaat uit een beeldmerk van een geabstraheerde druiventros in paarse en rode tinten op wit. De gebruikte kleurtinten zijn afgeleid van de kleuren scharlaken en purper. In de bijbel lezen we dat deze kleuren zijn verwerkt in de tabernakel en in de kleding van de priesters. Zij herinneren ons er aan dat we een koninklijk en priesterlijk geslacht zijn (Exodus 19: 6 en 1 Petrus 2: 9).

 

De vorm van de druiventros is een omgekeerde vlam en refereert aan (de uitstorting van) de Heilige Geest. De druiventros zit vast aan een rank in de vorm van een hoeksteen. Dit aspect symboliseert onze verbinding met Christus.

 

De druiven vormen samen de tros. Samen vormen wij de gemeente die lokaal het lichaam van Christus vertegenwoordigt. Niet elke druif is even groot, de ene is namelijk iets explicieter aanwezig dan de andere, maar samen vormen ze de vrucht: dat aspect wordt ook gesymboliseerd doordat 7 druiven (= volheid) in een donkerder kleur zijn afgebeeld.